The aika’kone, Savon lahja maailmalle by Anssi Mustonen

The-Karppinen

Kuvaaja/photographer: Anssi Mustonen

Kokemus/experience: Kuvauspuolella harrastuspohjaisesti, tosin ollut intohimoinen kännykkäkuvaaja lähivuosina. Muotoilija ja visualisuuden sekatyömies + 10 vuotta

WWW: mustone.fi
Email: anssi.mustonen (ät) mustone.fi

Kuvan nimi/name of the photo: The aika’kone, Savon lahja maailmalle.
Tarina/story:
Sain kunnian kuulla Antista noin vuosi sitten Somen ihmeellisessä maailmassa Mr Ville Tolvasen kautta. Antti, tämä Savolainen valokuvaaja ja luovan hulluuden ideageneraattori herätti heti mielenkiintoni omalla tekemisellään. Pidin hänen tyylistään tehdä ja kuvata asioita. Meidän tyylissä ja tavassakin tehdä asioita on ehkä jotain samaa, sillä erotuksella että Antti tuntui olevan kaikkialle ehtivä aika’kone.

Kuinka muuten voi olla niin monessa mukana samaan aikaan ja mistä kumpuaa nämä hurjat ideat? Moninkertainen yrittäjä jolla on studio sitä ja tätä, aina uutta kutkuttavan hauskaa projektia siellä, täällä ja vielä tuolla. On luonut kirjan että monta muuta visuaalista tarinaa ja aikaa on vielä muullekkin elämälle. Antti on sosiaalinen kaveri ja selkeästikkin omaa suuren sosiaalisen verkoston josta myös osaa pitää huolen ja antaa myös aikaa heille. Tämän päälle Antti on vielä isä että mies ja kaikki tämä Savosta käsin! Eikä todellakaan vasemmalla sellaisella, sen verran onnistunutta ja palkittua materiaalia herralta tulee. Mikä mies tämä oikein on ja voisinko kyetä samaan ?

No viime keväällä Antti ottikin yhteyttä ja ehdotti että voisimmeko tehdä jotain yhdessä. No totta ihmeessä ajattelin. Kunnia minulle. Ehkä nyt pääsen näkemään tämän herran salaisuuden ja oppimaan. Aloitimme projektimme “Visual Mash-Up” joka myös Antin hauska ja hulvaton idea kuten tämäkin. Projekti alkoi mukavasti ja tuottoisaati hetken, kunnes törmäsin omaan haasteeseeni aikaan. Omat asiakas projektit veivät kaiken ajan. Siispä projekti on ollut nyt hetken tauolla, mutta tulee jatkumaan piakoin kunnes selvitän ja opin Antin salaisuuden Aika, vaikka epäilen että hän on osittain ohjelmoitu kone toisin kuin minä.

Vajaa vuosi siis tunnettu Antin kanssa mutta kasvotusten sain kunnian tavata Antin vasta hiljattain. Mieluisa hetki jossa mielikuva ja todellisuus pääsevät kohtaamaan. Näkisinkö vilauksen tästä mahdollisesta “koneesta” joka tämän lupsakan hauskan veijarin sisällä piilee ja kätkeytyy.

Ja kuinka sopivasti sattuikaan tämä Antin uusin päähänpisto kuvata hänet sellaisena kuin hänet näen. En malttanut odottaa sillä minä todellakin taisin nähdä jotain! Ja sen mitä näin koetan parhaan kykyni mukaan kuvittaa myös teidän nähtäväksenne, todisteena sille että Antti ei ehkä olekkaan yksi meistä tavallisista kuolevaisista, vaan jotain ihan muuta. Jotain jota en ehkä koskaan saa tarkemmin tietää sillä hän itse ei sitä ehkä myönnä. Mutta tämä näky antoi minulle rauhan, sillä nyt ymmärrän miksi Antti kykenee siihen mitä hän tekee. Hän on Kone ja minä itse vain lihaa että verta. Silti koetetaan me kuolevaisetkin oppia ja antaa luovuuden kasvaa siihen mittaan mihin vajavainen inhimillisyys rajansa venyttää.

Laitteet/gear used: iPhone, Photoshop + Wacon Intuos 4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s